Bijna helft banen Primark naar mensen met uitkering

Bijna de helft van de banen die bij de nieuwe vestiging van Primark in Zwolle te vergeven waren, gaat naar mensen uit de kaartenbakken van het UWV en de gemeente. Van de 170 vacatures worden er 79 ingevuld met mensen die een WW- of WIA-uitkering hebben of in de bijstand zitten. 

Volledig scherm
© Frans Paalman

Dat meldt de gemeente Zwolle. Vooraf was met de directie van Primark overleg gevoerd over de indienstname van uitkeringsgerechtigden. Dat leidde tot een grote banenmarkt in januari in het stadhuis van Zwolle, waar zo'n 4000 uitkeringsgerechtigden uit de verschillende kaartenbakken voor uitgenodigd werden. Daar kwamen zo'n 400 mensen op af. Het ging om banen als caissière, magazijnmedewerker en etaleur maar het bedrijf zocht ook leidinggevenden.

235 mensen
Volgens de gemeente worden van de 170 vacatures nu dus 79 vervuld door uitkeringsgerechtigden. Het gaat om 56 mensen vanuit het UWV, 15 bijstandsgerechtigden uit Zwolle en 7 bijstandsgerechtigden uit gemeenten rondom Zwolle. Er gaan in totaal 235 mensen aan de slag bij de Zwolse vestiging van Primark. De overige banen worden ingevuld vanuit de bestaande organisatie en andere vestigingen.

De gemeente Zwolle is blij met het resultaat. Dat bijna de helft van de banen naar mensen met een uitkering gaat is meer dan waarop was gehoopt, aldus een woordvoerder.

Arbeidsomstandigheden 
Primark in Zwolle opent op 28 maart de deuren. Onlangs kwam het kledingconcern in een kwaad daglicht te staan omdat de arbeidsomstandigheden niet zouden deugen. De vakbonden hadden daarover een zwartboek opgesteld. Op verzoek van de plaatselijke SP heeft de gemeente Zwolle de arbeidsomstandigheden aan de orde gesteld in een - al gepland - gesprek met Primark Zwolle. Daaruit bleek dat het bedrijf zich niet herkent in de negatieve berichten, maar de signalen serieus neemt, aldus de gemeente. 'Het is voor hen de eerste keer dat zij met dergelijke berichtgeving te maken hebben. Zij willen als goed werkgever handelen en gaan dat ook in Zwolle doen'. Het bedrijf heeft onder meer toegezegd het personeelshandboek opnieuw door te nemen en indien nodig te veranderen, en een ondernemingsraad in te stellen. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle