Bijzondere oorlogsverzameling op tournee door Overijssel: ‘Dit is laatste kans’

VIDEOZwollenaar Paul Harmens, medewerker van het Historisch Centrum Overijssel (HCO), verzamelt alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Maandag begint hij samen met collega’s aan een tournee door de provincie, op zoek naar bijzondere voorwerpen en verhalen.

De tournee draagt als titel ‘WO2-café’ en voert deskundigen van het HCO in twee weken langs veertien bibliotheken in Overijssel. Het project betekent de officiële start van het provinciale programma rond de 75-jarige herdenking van de bevrijding die volgend jaar wordt gevierd. Op elke locatie zullen deskundigen aanwezig zijn om de meegebrachte voorwerpen, foto’s en verhalen te duiden. En bovenal wil het Historisch Centrum proberen om nog meer verhalen te verzamelen, die nu nog kunnen worden naverteld. Ook hoopt Harmens dat er nog bijzondere objecten uit de oorlog zullen opduiken. 

  1. Lichte stijging aantal corona-patiënten op Zwolse intensive care

    Lichte stijging aantal corona-patiënten op Zwolse intensive care

    Het aantal corona-patiënten op de intensive care in het Zwolse Isala is na een daling gisteren, vandaag toch weer gestegen. Het aantal staat nu op 40, terwijl dat woensdag er nog 34 waren. Op de cohort-verpleegafdelingen liggen nu twee dagen achtereen in totaal 47 corona-patiënten. Er zijn daarnaast nog 15 patiënten opgenomen die vermoedelijk corona-besmet zijn. Het totaal aantal corona-patiënten in het Zwolse ziekenhuis schommelt al een aantal dagen rond de negentig.

In samenwerking met indebuurt Zwolle