Bikkelen in Zwolse buschaos: 'Dit is toch barbaars?'

VideoEen half uur wachten totdat er eindelijk een bus is, waar je wél in past. Om vervolgens als sardientjes in blik vervoerd te worden. Het is aan de orde van de dag voor duizenden studenten die naar Deltion of Landstede in Zwolle reizen. Nog even bikkelen, want het nieuwe busstation is in februari klaar. 

„Blijft dit de komende maanden zo? Dat is toch barbaars?" vraagt  een verhitte verkeersregelaar aan een buschauffeur. Honderden studenten staan duwend, trekkend en zuchtend samengedrukt op de stoep. Vijf verkeersregelaars van Brink Verkeer en een pleinwachter van Syntus moeten de mensenmassa veilig de bus in zien te krijgen.

  1. Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer
    PREMIUM
    video

    Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer

    Lekker op blote voeten in de tuin, het weer leent zich er uitermate voor. Maar wat nou als een slang door de buurt zwerft? Je zou er maar bovenop gaan staan. Buurtbewoners van de Stadhouderlaan in Zwolle maken zich er niet zo druk om. Afgelopen week spotte een automobilist een slang die over het bloedhete asfalt kronkelde. ,,Die zag ik vorige week geloof ik ook al. Ik dacht eerst dat het een steenmarter was, maar hij gedroeg zich wel wat vreemd’’, zegt buurtbewoner Caro Kuiper.

In samenwerking met indebuurt Zwolle