Binthout uit Zwolle wint Social Impact Award

VideoHet bedrijf Binthout van ondernemers Karst Klein en Cor Wobma uit Zwolle heeft tijdens de Social Impact Day de Social Impact Award gewonnen, dat maakte de jury zojuist bekend.

Het bedrijf redt Nederlandse bomen van de versnipperaar en maakt van dat hout vervolgens designproducten. Oprichter Karst Klein noemt het winnen van deze award fantastisch. ,,Het is een pluim voor het werk dat je doet'', vertelt hij, nadat hij de prijs in ontvangst nam van Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie van de provincie Overijssel.

De jury roemt Binthout onder andere om de omgang met personeel. ,, Het is altijd de vraag hoe je ervoor moet zorgen dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar bedrijven worden begeleid. En jullie maken het werk om die doelgroep heen. Dat is heel inspirerend en we hopen dat andere bedrijven daar een voorbeeld aan nemen.''

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en advies en coaching ter waarde van 5000 euro. Andere genomineerden waren Enschede Textielstad uit Enschede, Pure Africa uit Deventer en Cycloon uit Zwolle. 

Volledig scherm
Binthout wint Social Impact Award © Eigen foto

In samenwerking met indebuurt Zwolle