Volledig scherm
© Inge Pouwels

Blind hondje aangevallen in Zwols Aa-park

Een elfjarig blind hondje is op eerste paasdag gegrepen door een vechthond in het Zwolse Aa-park. "Het was een bloedbad, Milou is aan alle kanten gepakt."

Inge Pouwels loopt zondagmiddag rond vijf uur haar gebruikelijke rondje door het park naast haar woning. Aan de lijn heeft ze haar twee hondjes, terriër Milou en een shih tzu. "In de verte kwam een jongen aanlopen met aangelijnd een vervelende hond met zo'n grote, dikke, zwarte kop. Automatisch pakte ik de riemen wat korter." Als ze op een meter van elkaar zijn, gaat het helemaal mis. De elfjarige blinde Milou wordt in haar nek gegrepen en heen en weer geslingerd. "Het duurde minutenlang, wat een gekrijs, je wilt het niet weten. De jongen deed niks en ik had m'n andere hondje ook nog vast, dus kon ook niet veel doen."

Met hulp van buren wordt Milou naar de dierenarts gebracht. "Na drie uur werd ik gebeld dat ik haar kon ophalen. Ze heeft medicatie, een voorpoot wil niet en ze zit vol hechtingen. Het is afwachten hoe het verder gaat", zegt de aangeslagen Zwolse.

"Die vechthond had een waas voor z'n ogen. Ik zal niet meteen zeggen dat ze die moeten laten inslapen, maar hij moet wel in beslag genomen worden." Volgens Pouwels besluit de politie daar maandagochtend over. Een politiewoordvoerder kon dit vanochtend nog niet bevestigen.

In het najaar van 2016 was er in Zwolle veel ophef over een bijtincident in het park Wezenlanden. Daar werd een teckel doodgebeten door een pitbull. 

Volledig scherm
De 'dader', waarbij het zou gaan om het Stafford-ras. © .
Volledig scherm
© Inge Pouwels

In samenwerking met indebuurt Zwolle