De medical drone van de ANWB tijdens de presentatie eind november.
Volledig scherm
PREMIUM
De medical drone van de ANWB tijdens de presentatie eind november. © ANP

Bloed, medicijnen, monsters: Isala vervoert het straks met een drone tussen ziekenhuizen Zwolle en Meppel

videoIsala gaat met drones vliegen tussen de ziekenhuislocaties in Zwolle en Meppel. Bloed en medicijnen kunnen via de lucht veel sneller vervoerd worden. Over twee jaar, bij de oplevering van het nieuwe ziekenhuis in Meppel, moet de lijndienst voor drones van start. ,,In spoedsituaties is dit een perfecte oplossing.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.