Boeren blokkeerden eind juni op verschillende plekken de A28.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren blokkeerden eind juni op verschillende plekken de A28. © Stefan Verkerk

Boer (18) uit Grafhorst krijgt werkstraf voor in fik steken hooibaal bij wegblokkade in Zwolle: ‘Ik wilde trekkers kijken’

Een 18-jarige boer uit Grafhorst heeft een werkstraf gekregen voor het in de brand steken van een hooibaal in een berm van de A28 bij Zwolle. ,,Ik wilde met twee anderen trekkers kijken”, zegt de man over zijn aanwezigheid bij een blokkade van de snelwegoprit. ,,Ik zat met een aansteker bij de hooibaal, maar vuur kwam er niet.”

1 reactie

 • g oostendorp

  2 maanden geleden
  in grafhorst wonen geen boeren meer en zeker NIET onder de naam JAN WILLEM van B...dit art. leid alleen maar naar evt. inssuniaties..!!
 1. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.
 2. Kamperlijntje valt al tijden veel vaker uit dan toegestaan: mogelijk boete voor vervoerder Keolis
  PREMIUM
  5

  Kamperlijn­tje valt al tijden veel vaker uit dan toegestaan: mogelijk boete voor vervoerder Keolis

  Van alle ritten op het Kamperlijntje, valt dit jaar bijna één op de 25 treinen uit. Al maanden kampt vervoerder Keolis met personele problemen. Die leiden nu mogelijk tot een boete van de provincie. Overijssel moet daar als opdrachtgever ‘nog een knoop over doorhakken’, maar gaat in ieder geval met Keolis in gesprek over het aanhoudende en veelvuldig uitvallen van treinen.