Arjen Vahl achter de toonbank van zijn boerderijwinkel bij IJsselmuiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Vahl achter de toonbank van zijn boerderijwinkel bij IJsselmuiden. © Freddy Schinkel

Boerderijwinkel is soms goedkoper, vaak duurder dan de super. ‘Mensen komen voor lokaal, eerlijk en vers’

Boerderijwinkels zijn soms goedkoper dan supermarkten. Dat is waar. Zelfs als je voor biologisch gaat. Maar niet altijd. En waar is ook dat dat voor klanten helemaal niet de reden is dat ze er heen gaan. Die komen op de eerste plaats voor vers, eerlijk en lokaal. ,,Dat is ons verhaal.”

17 reacties

 • wj van den van den Belt

  3 maanden geleden
  Weer een heel ander verhaal dan voorheen Mooi aangepast
 • Bert Schillie

  3 maanden geleden
  Wij willen geen koopjesjagers hier. succes Arjan
 • Anneke Bouwmeester

  3 maanden geleden
  Een prijsvergelijking die je ook kan maken alleen wel lastig is om te doen:koop drie maanden lange alle producten bij de vakmensen( groenteboer, slager, bakker enz) en daarna alle producten in de supermarkt en tel dan de bedragen ( inclusief) brandstofkosten bij elkaar op.
 • R.M. Reumer

  3 maanden geleden
  Naar aanleiding van het commentaar van de heer Groothuis : lees het gedeelte van de Arkelandshoeve. Men heeft het daar over een prima marge. (in ieder geval op zijn plofkippen). Armer wordt men er niet van. Overigens komt veel vlees van zelfslachtende boeren uit de buurt. Wie controleert dat vlees en de manier van slachten.
 • R.M. Reumer

  3 maanden geleden
  Ik moet even zeggen heer Koekkoek dat ik weinig tot geen kleffe producten in de schappen bij supermarkten tegenkom. Als het niet wordt verkocht gaat 't 's-avonds tegen lagere prijzen de deur uit. Ik denk ook omdat de prijzen van groente en vlees momenteel zo hoog zijn dat men niet meer om gaat rijden om nog duurdere producten te kopen.
 1. Steenwijker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld
  Liveblog

  Steenwij­ker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld

  Een week voor de kraker tegen AFC kon HHC Hardenberg zich geen misstap veroorloven. Maar de ploeg van trainer Pascal Diender verloor op eigen veld van hekkensluiter OFC. DVS’33 weet daarentegen eindelijk weer wat winnen is, terwijl Berkum en SC Genemuiden elkaar in evenwicht hielden. Steenwijker Boys was een maatje te groot voor Angelslo en is daardoor al twaalf duels ongeslagen in 5G.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?