Protesterende boeren bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle doden de tijd met een drankje en de mobiele telefoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Protesterende boeren bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle doden de tijd met een drankje en de mobiele telefoon. © Frans Paalman

Boeren bij trekkerblokkade in Zwolle zijn vastberaden: ‘Ik wil niet dat mijn kind mij iets kan verwijten’

VIDEOHet is nog geen 05.00 uur als de eerste boeren maandagochtend hun trekkers pontificaal voor het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle parkeren. In totaal zijn ze met meer dan honderd voertuigen. Voor de vrachtwagenchauffeurs die producten komen brengen, is er geen doorkomen aan. Het wordt al snel duidelijk dat de blokkade voorlopig niet wordt opgeheven.

2 reacties

  • evert koekkoek

    1 maand geleden
    @Barlaeus, boeren verzieken niet de natuur. Het zijn Randstedelingen en regeerders uit Den Haag die de natuur verzieken. Als je ieder boompje, struikje, watertje als beschermd natuurgebied benoemd blijft er weinig ruimte voor boeren om hun werkzaamheden te kunnen doen. En die stikstof crisis? Daar blijven we jaren last van houden en wordt alleen maar erger. Daar verander je op korte termijn niks aan. Ook niet door boeren het werken onmogelijk te maken. Ga met elkaar in gesprek.
  • R Barlaeus

    1 maand geleden
    Wat een kortzichtigheid. Wanneer een boer wil dat zijn kinderen hem niets kunnen verwijten, dan moet de boer stoppen met het verzieken van de natuur. Dan moet zo'n boer met de tijd meegaan en natuurvriendelijk boeren. Straks wordt de boer opgepakt en in de gevangenis gezet omdat hij de wet overtreden heeft. Zou je kind dan trots zijn op je. Nee zeker niet.