Boze boeren gingen tijdens hun protest op 18 december de snelwegen op. Actievoerende boeren willen deze keer de snelwegen mijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Boze boeren gingen tijdens hun protest op 18 december de snelwegen op. Actievoerende boeren willen deze keer de snelwegen mijden. © ANP/Koen van Weel

Boeren morgen massaal naar Den Haag: zorgen 6000 trekkers voor nieuw filerecord?

Zorgen de boeren morgenochtend opnieuw voor een filerecord? Zowel Farmers Defence Force (FDF) als de politie rekent op zo’n 6000 tractors die vanuit het hele land naar hartje Den Haag rijden om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Maar welke routes ze van en naar de Hofstad nemen, is nu nog niet duidelijk.

FDF en de politie verwachten zo’n 7500 actievoerders tegen het stikstofbeleid van het kabinet, van wie er zo’n 6000 met de trekker zullen komen. FDF heeft opgeroepen de snelweg te mijden, maar of dat inderdaad gebeurt is ook voor Rijkswaterstaat nog een verrassing, zo meldt een woordvoerder. 

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle