Boerenprotest bij IJsselhallen verloopt zonder wanklank: over vier weken uitspraak Jumbo-zaak

UPDATE & VIDEONaast de IJsselhallen in Zwolle hebben tientallen boeren steun betuigd aan hun voormannen die binnen in de evenementenlocatie vertelden waarom hun handhavingsverzoek wel in behandeling genomen moet worden.  De boeren vinden dat  het Jumbo Distributiecentrum in Raalte, net als boeren, ook een natuurbeschermingsvergunning nodig heeft. 

25 reacties

 • Frank Jansen

  1 jaar geleden
  Waar het om draait is dat de FDF geen doelstelling heeft om de natuur te beschermen in haar statuten. Daarmee is zij geen belanghebbende. MOB heeft juist wel als statutaire doelstelling om de natuur te beschermen. Oplossing voor FDF om belanghebbende te worden: opnemen van doelstelling in haar statuten om natuur te beschermen. Dat betekent wel dat FDF zich daar dan ook naar moet gedragen en van die doelstelling moet laten blijken. Alsdan zal de provincie handhavingsverzoek in behandeling nemen
 • Erik Biesemaat

  1 jaar geleden
  L. Jalink, 1e: volgens de boeren klopt geen enkel RIVM-model behalve als het hun gelijk geeft. 2e: een voorbeeld om het u (hopelijk) duidelijk te maken: als mijn achterbuurman een bouwwerk in zijn tuin bouwt waar ik last van denk te hebben kan ik bezwaar maken. Iemand die twee kilometer verderop woont kan dat niet. Immers, geen belanghebbende want hij heeft er geen last van. Gesnapt?
 • L. Jalink

  1 jaar geleden
  Het RIVM model klopt dus niet, boeren worden onterecht aangewezen als hoofdschuldige in het stikstof verhaal, doordat de rest van de bedrijven geen vergunning heeft. De MOB mag wel via de provincie elke boer aanklagen en vragen om te handhaven op de NB vergunning,,, deze wonen er ook niet naast. Op welke manier zijn de MOB in uw ogen dan belang hebbend?.. dus als ik u was, zou ik ook nog maar is studie maken van de wet algemene bestuursrecht. Succes!
 • L. Jalink

  1 jaar geleden
  Beste heer biesemaat, volgens mij gaat het om" gelijke behandeling" in gelijke gevallen, in dit geval stikstof uitstoot, boeren en andere bedrijven. Dat is het punt wat de provincie al jaren verzaakt heeft! Waarom, geen flauw idee. Nu de boeren dit aankaarten verschuilt de provincie zich achter," geen belang hebbende", terwijl boeren inmiddels aangewezen worden als grote stikstof vervuiler, omdat er bij het RIVM alleen gekeken word naar vergunningen die zijn verstrekt.
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  L. Oggink, in uw woorden ben ik ook belanghebbende bij al die boerderijen en volkstellingen met hun kunstmest, vervoer en vuile lucht. Als belanghebbende zeg ik dan snel stoppen die handel. U zult mij dan natuurlijk steunen?
 1. Zinderende ontknoping in derde divisie en vierde divisie B: Olde Veste degradeert, play-offs voor Flevo Boys, csv Apeldoorn én VVOG

  Zinderende ontknoping in derde divisie en vierde divisie B: Olde Veste degradeert, play-offs voor Flevo Boys, csv Apeldoorn én VVOG

  Dat het erom zou gaan spannen, was vooraf wel duidelijk. Maar dat de ontknoping in de derde divisie en vierde divisie B zó zinderend zou worden... Voor Flevo Boys, csv Apeldoorn én VVOG zit het seizoen er nog niet op. Zij maken vanaf volgende week hun opwachting in de nacompetitie. Bij d’Olde Veste’54 overheerst de teleurstelling. De Steenwijkers promoveerden vorig jaar naar de vierde divisie, maar keren na één seizoen alweer terug in de eerste klasse.