Boerenprotest bij IJsselhallen verloopt zonder wanklank: over vier weken uitspraak Jumbo-zaak

UPDATE & VIDEONaast de IJsselhallen in Zwolle hebben tientallen boeren steun betuigd aan hun voormannen die binnen in de evenementenlocatie vertelden waarom hun handhavingsverzoek wel in behandeling genomen moet worden.  De boeren vinden dat  het Jumbo Distributiecentrum in Raalte, net als boeren, ook een natuurbeschermingsvergunning nodig heeft. 

25 reacties

 • Frank Jansen

  6 maanden geleden
  Waar het om draait is dat de FDF geen doelstelling heeft om de natuur te beschermen in haar statuten. Daarmee is zij geen belanghebbende. MOB heeft juist wel als statutaire doelstelling om de natuur te beschermen. Oplossing voor FDF om belanghebbende te worden: opnemen van doelstelling in haar statuten om natuur te beschermen. Dat betekent wel dat FDF zich daar dan ook naar moet gedragen en van die doelstelling moet laten blijken. Alsdan zal de provincie handhavingsverzoek in behandeling nemen
 • Erik Biesemaat

  6 maanden geleden
  L. Jalink, 1e: volgens de boeren klopt geen enkel RIVM-model behalve als het hun gelijk geeft. 2e: een voorbeeld om het u (hopelijk) duidelijk te maken: als mijn achterbuurman een bouwwerk in zijn tuin bouwt waar ik last van denk te hebben kan ik bezwaar maken. Iemand die twee kilometer verderop woont kan dat niet. Immers, geen belanghebbende want hij heeft er geen last van. Gesnapt?
 • L. Jalink

  6 maanden geleden
  Het RIVM model klopt dus niet, boeren worden onterecht aangewezen als hoofdschuldige in het stikstof verhaal, doordat de rest van de bedrijven geen vergunning heeft. De MOB mag wel via de provincie elke boer aanklagen en vragen om te handhaven op de NB vergunning,,, deze wonen er ook niet naast. Op welke manier zijn de MOB in uw ogen dan belang hebbend?.. dus als ik u was, zou ik ook nog maar is studie maken van de wet algemene bestuursrecht. Succes!
 • L. Jalink

  6 maanden geleden
  Beste heer biesemaat, volgens mij gaat het om" gelijke behandeling" in gelijke gevallen, in dit geval stikstof uitstoot, boeren en andere bedrijven. Dat is het punt wat de provincie al jaren verzaakt heeft! Waarom, geen flauw idee. Nu de boeren dit aankaarten verschuilt de provincie zich achter," geen belang hebbende", terwijl boeren inmiddels aangewezen worden als grote stikstof vervuiler, omdat er bij het RIVM alleen gekeken word naar vergunningen die zijn verstrekt.
 • Arend van Faassen

  6 maanden geleden
  L. Oggink, in uw woorden ben ik ook belanghebbende bij al die boerderijen en volkstellingen met hun kunstmest, vervoer en vuile lucht. Als belanghebbende zeg ik dan snel stoppen die handel. U zult mij dan natuurlijk steunen?
 1. ‘Corrupte cardiologen’ van ziekenhuis Isala Zwolle gingen hun eigen gang (en konden dat ook doen)
  PREMIUM
  21

  ‘Corrupte cardiolo­gen’ van ziekenhuis Isala Zwolle gingen hun eigen gang (en konden dat ook doen)

  Bepaalt een cardioloog welke medische hulpmiddelen in het ziekenhuis worden gebruikt? Vijf (voormalig) hartspecialisten van Isala uit Zwolle worden verdacht van corruptie. Ze zouden voor miljoenen zijn omgekocht door een medisch leverancier. Alsof zo’n arts het inkoopbeleid bepaalt, zegt een van hun advocaten schamper. In de praktijk is de invloed van fabrikanten op medisch specialisten al jaren groot. De Zwolse cardiologen hebben eigen bedrijven, met een schijn van belangenverstrengeling.