Drempels in het buitengebied van Zwolle zijn boeren een doorn in het oog. Er is weerstand tegen aanleg en verhoging van drempels in het buitengebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Drempels in het buitengebied van Zwolle zijn boeren een doorn in het oog. Er is weerstand tegen aanleg en verhoging van drempels in het buitengebied. © Alex Mulder

Boerenverzet tegen drempels in buitengebied Zwolle

Een groep van tien Zwolse boeren verzet zich tegen de aanleg en verhoging van drempels in het buitengebied. Hoewel de gemeente Zwolle de sluipwegen rond Herfte onaantrekkelijker en veiliger wil maken, mopperen de agrariërs over de gevolgen voor hun machines, tijd en portemonnee.

 1. Beroemde couveusebaby Suzanne uit Deventer lag ooit in Máxima’s armen: ‘Ik volg haar 50ste verjaardag op de voet’
  PREMIUM
  1

  Beroemde couveuseba­by Suzanne lag in Zwolle in Máxima’s armen: ‘Ik volg haar 50ste verjaardag op de voet’

  Daar lag Suzanne Huisman. Kwetsbaar en klein, tien weken te vroeg geboren. In de veilige armen van - toen nog - Prinses Máxima, die in oktober 2001 een bezoek bracht aan de couveuse-afdeling van het toenmalige Sophia-ziekenhuis in Zwolle. De daar gemaakte foto ging de mediawereld rond. Suzanne woont tegenwoordig in Deventer en staat stil bij de 50ste verjaardag van Máxima. ,,Vandaag is best een speciale dag voor mij. Ik voel toch een soort band met de Koningin.’’
 2. Instagram-lek politie Zwolle legt risico bloot: ‘Deel dit soort documenten helemaal niet meer’
  PREMIUM

  Instagram-lek politie Zwolle legt risico bloot: ‘Deel dit soort documenten helemaal niet meer’

  De politie zou moeten stoppen met het delen van gevoelige documenten op sociale media, om het lekken van informatie te voorkomen. Dat stelt Bart Custers, hoogleraar Law & Data Science aan de Universiteit Leiden. Deze week ging het mis in Zwolle: de naam van een minderjarig zedenslachtoffer werd door de politie op Instagram gezet. De familie van het slachtoffer is inmiddels door de politie geïnformeerd.
 1. Video van de Dag | Aandoenlijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo
  Play

  Video van de Dag | Aandoen­lijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo

  18 mei
 2. Ravage in Zwolse volkstuinen: honderd tuinen vernield
  Play

  Ravage in Zwolse volkstui­nen: honderd tuinen vernield