Een bezorger van koeriersbedrijf Cycloon uit Zwolle in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bezorger van koeriersbedrijf Cycloon uit Zwolle in actie. © Cycloon

Bol.com slaat slag met overname van dit bekende Zwolse bedrijf: ‘Heel blij en trots’

UpdateFietskoeriersbedrijf Cycloon uit Zwolle wordt overgenomen door Bol.com. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. De overname moet nog wel worden goedgekeurd. Het is niet duidelijk welk bedrag de webwinkel heeft betaald voor een meerderheid van de aandelen van het Zwolse bedrijf. ,,Ik ben heel blij en trots, dit is heel mooi nieuws’’, zegt Cycloon-directeur Marieke Snoek.

2 reacties

 • Ab Zomer

  5 maanden geleden
  Ooit - ca. 25 jaar geleden - als leerling in mijn klas op basisschool "De Akker" in Gramsbergen. Best een beetje trots op die ondernemende Marieke.
 • Andy Van Werven

  5 maanden geleden
  Zo dat is best wat op de schouders nemen van warenhuis en door verkoop punt naar groene bezorgers de fietskoerier en mischien wel door heel het land dat is minder co2 uitstoot
 1. Marieke (34) verovert Nederland met haar fietskoeriers: ‘Geef me de grootste problemen, dan kom ik tot m’n recht’
  PREMIUM
  KERSTINTERVIEW

  Marieke (34) verovert Nederland met haar fietskoe­riers: ‘Geef me de grootste problemen, dan kom ik tot m’n recht’

  Marieke Snoek vindt zichzelf niet zo bijzonder. Maar de getallen vertellen een ander verhaal. Dit is de vrouw van 20 miljoen euro. Een plattelandsmeisje dat als 34-jarige een Zwols fietskoeriersbedrijf van duizend mensen aanstuurt van wie meer dan de helft een beperking heeft. ,,Op school al probeerde ik iedereen erbij te houden.’’ Haar passie blijft zelfs in Den Haag niet onopgemerkt.