Pen, papier, touringcar en een kopje koffie. Het zijn de benodigdheden om appende bestuurders op de bon te slingeren
Volledig scherm
Pen, papier, touringcar en een kopje koffie. Het zijn de benodigdheden om appende bestuurders op de bon te slingeren © Politie

Bonnenregen bij politie-actie met ‘belbus’ op snelwegen in Oost-Nederland

De politie heeft vandaag meer dan 150 boetes uitgeschreven tijdens een controle met de ‘belbus’ op snelwegen in Oost-Nederland. Vanuit de touringcar keken agenten met name of bestuurders tijdens het rijden met hun telefoon bezig waren.

De bus reed onder andere over de A1, A28 en A50. Ook op de A12 werd gecontroleerd. Terwijl agenten in het voertuig - de zogenoemde ‘spotters’ - de overtredingen constateerden, zetten onopvallende politieagenten vervolgens de weggebruikers aan de kant.

De actie resulteerde in 165 bekeuringen voor het vasthouden van een mobiel apparaat. Ook werden er boetes uitgedeeld voor: onvoldoende rechts houden, het negeren van een inhaalverbod, bumperkleven, het opgeven van een valse naam, rechts inhalen en rijden zonder rijbewijs. Bovendien werden meerdere snelheidsovertreders betrapt, waarbij één persoon het rijbewijs moest inleveren.

Celstraf

Een van de mensen die staande werden gehouden, moest nog een celstraf van 22 dagen uitzitten. Bij een ander werd een te grote hoeveelheid drugs aangetroffen.

Volgens de politie blijven dit soort controles ‘helaas nog steeds noodzakelijk’. Ze kondigt daarom al direct nieuwe acties aan.

In samenwerking met indebuurt Zwolle