Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Bonnenregen tijdens controles in Zwolle en Raalte: 141 boetes op N35

De politie heeft zondag tientallen boetes uitgeschreven tijdens meerdere verkeerscontroles in de omgeving van Zwolle en Raalte. Op de N35 gingen maar liefst 141 weggebruikers op de bon.

Onder meer op de Middelweg in Zwolle, waar de limiet 50 kilometer per uur is, controleerden agenten met een lasergun op snelheid. Daar raasde een motorrijder met 91 kilometer per uur voorbij. De Zwollenaar had bovendien niet het juiste rijbewijs, dus kreeg hij een dubbele bekeuring.

Drank en drugs

Op de A28 bij Zwolle werd een drankrijder van de weg gehaald. De man - zonder vaste woon- of verblijfplaats - blies bij de ademtest 590 ug/l, terwijl 220 maximaal is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Op de Schuttevaerkade bleek een automobilist uit Wezep onder invloed van drugs. Hij reed ook nog eens met een rijbewijs dat geschorst was.

N35

Bij Raalte werden uiteindelijk de meeste bekeuringen uitgeschreven. Dat gebeurde bij een radarcontrole op de N35. Van de 1530 passanten reden er 141 te hard. De snelste haalde 146 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.

In samenwerking met indebuurt Zwolle