Studenten van Deltion en Landstede zetten boosterprikken bij de priklocatie aan de Paxtonstraat in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten van Deltion en Landstede zetten boosterprikken bij de priklocatie aan de Paxtonstraat in Zwolle. © Foto Frans Paalman Zwolle

Boostercampagne stokt in de regio, vooral jongeren twijfelen

De animo voor het halen van een boosterprik is de afgelopen week behoorlijk ingestort. Werden bij de GGD’s IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland rond de jaarwisseling nog rond de 90.000 prikken op weekbasis gezet, nu is dat slechts een kwart tot een derde daarvan. Vooral jongeren hebben twijfels.

13 reacties

 • W Kaal

  4 maanden geleden
  En de groep 12-18 jarigen, wanneer krijgt die de booster? Deze jongeren zijn van de zomer gevaccineerd en dat is inmiddels langer dan 6 maanden geleden. Aantal besmettingen loopt heel snel op onder leerlingen voortgezet onderwijs en hele klassen zitten voortdurend thuis. Na de zomervakantie had de school van mijn zoon 9 besmettingen. Nu is het niet meer bij te houden. Dus… de Jonge, zet die raad onder druk om advies en toestemming te krijgen en boosteren deze ‘vergeten’ groep.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  En maar wijzen naar landen als Denemarken. Daar zijn in verhouding veel meer mensen geboosterd.
 • Mart Flierman

  4 maanden geleden
  Het voorkomt geen verspreiding. Het voorkomt geen besmetting. Niemand weet nog wat het effect op langere termijn zal zijn van al dat geprik, o.a. op immuunsysteem. De huidige coronavariant lijkt niet meer dan een klein keffertje. Als je geen bijzonder kwetsbare jongere bent zie ik ook geen enkele reden om een spuit te halen, zeker niet met de korte houdbaarheid en de (kleine) kans op vaccinatieschade. Zit je in de risicogroep zal het een eigen risicoafweging zijn. Laat jongeren verder weer vrij.
 • J. Jansen

  4 maanden geleden
  Mijn mening is dat je een vaccinatie moet halen wanneer je denkt zelf schade te ondervinden aan die ziekte waarvoor de vaccinatie dient. Ben zelf in de 40 en ik zou er wel flink ziek van kunnen worden en wil de IC niet belasten: dus neem ik de vaccinatie. Mijn kids (1&3) echter ga ik het niet laten geven (itt andere vaccinaties). Zij worden niet/nauwelijks ziek er van. En ik laat ze het vaccin ook niet krijgen om ongevaccineerden te beschermen. Die hebben hun kans gehad
 • Dirk hoekert

  4 maanden geleden
  J Kruize. U geeft zelf het antwoord al. Het kan meer kwaad dan goed doen voor deze groep. Toch ziet u graag een verplichting. Wat is dat toch met mensen als u? Gek op regeltjes of wat?
 1. Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen
  Liveblog

  Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen

  Twee keer wist Alcides pas te winnen in de tweede seizoenshelft. Daar leek zondagmiddag op bezoek bij Hoogeveen verandering in te komen, ware het niet dat de ploeg uit Meppel haar 0-2 voorsprong uit handen gaf. Ze tankte desondanks vertrouwen voor het restant van het seizoen. Dat gold ook voor Robur et Velocitas, dat zeven keer scoorde, evenals Sallandia. Heino demonstreerde nog maar eens dat het in topvorm verkeert, terwijl Rohda Raalte het kampioenschap eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dat en nog veel meer bracht deze speeldag in het amateurvoetbal.
 2. Mare en Phelien (9) uit Zwolle komen thuis met ‘levensgevaarlijke’ granaat: ‘Ik dacht dat het een atoombom was’
  PREMIUM
  met video

  Mare en Phelien (9) uit Zwolle komen thuis met ‘levensge­vaar­lij­ke’ granaat: ‘Ik dacht dat het een atoombom was’

  Mare en Phelien (allebei 9) waren aan het spelen bij de IJssel in Zwolle toen ze iets bijzonders zagen. Phelien dacht aan een atoombom, Mare aan een stuk oud ijzer. De waarheid ligt in het midden: de meisjes vonden een granaat. Volgens de politieagent die kwam kijken is het een lichtgranaat, maar volgens een munitiedeskundige is het een bristantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Een die op scherp staat bovendien: ‘Hier ga je hartstikke dood van.’