Kantelwalsborden langs de A28 bij het naderen van afrit 19 naar Zwolle-Centrum.
Volledig scherm
Kantelwalsborden langs de A28 bij het naderen van afrit 19 naar Zwolle-Centrum. © Google Streetview

Bord langs snelweg A28 bij Zwolle geeft te hoge snelheid aan, reparatie duurt lang

Een zogeheten kantelwalsbord langs de A28 bij Zwolle geeft een te hoge snelheid aan. Er wordt een maximum snelheid aangegeven van 100 km per uur, maar dat moet eigenlijk 80 km per uur zijn. Zoals het iets verderop ook wordt aangeduid bij het naderen van afrit 19, de afslag naar Zwolle. Het lukt Rijkswaterstaat niet om dit bord in de juiste stand te zetten. 

,,Het probleem bij dit kantelwalsbord is bij ons bekend en is niet te bedienen. Herstel op korte termijn is helaas niet mogelijk en de streefdatum is 8 maart 2021’’, reageert Rijkswaterstaat op een twitterbericht. 

De wegbeheerder gaat nog bekijken of het bord kan worden afgeplakt, omdat het dus nog tot maart volgend jaar gaat duren voordat de boel gerepareerd kan worden.

Drie beelden

Een kantelwalspaneel is een soort verkeersbord dat drie verschillende beelden kan tonen met draaibare driehoekige elementen, zoals beschikbare rijstroken en de maximum snelheid. Door stof of vorst kan het voorkomen dat elementen niet meer op afstand gedraaid kunnen worden.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle