Woningbouw in de Zwolse wijk Stadshagen is vertraagd als gevolg van de stikstofcrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningbouw in de Zwolse wijk Stadshagen is vertraagd als gevolg van de stikstofcrisis. © Frans Paalman

Bouw van bijna tienduizend Overijsselse woningen vertraagd door stikstofproblemen

De bouw van bijna tienduizend Overijsselse woningen is vertraagd als gevolg van de stikstofcrisis. Ook grote bedrijven ondervinden problemen bij hun uitbreidingsplannen, waardoor ze orders mislopen en hun voorsprong op de concurrentie verliezen.

27 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Dan moet er maar een niet bestaande noodverordening komen of een andere manier worden gevonden,woningen zijn veel urgenter dan welke milieuflauwekul dan ook
 • J N de Graaff

  2 maanden geleden
  Een akker bestemd voor b.v.b tarwe mag meer stikstof bemesting krijgen (140 kgN/h) dan die akker per hectare voor hennep nodig heeft (ca. 116kgN/h). Bouwen met hennep heeft daarbij ook op zichzelf staande milieuvoordelen t.o.v. steen en beton e.d.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ henk hartog, als we Schiphol en de andere vliegvelden sluiten gaan mensen niet minder vliegen. Vertrekken ze vanaf buitenlandse luchthavens vlak bij de grens. De HUB functie wordt met plezier door de concurrentie over genomen. De jeugd blijft in de toekomst ook vliegen. Nu al zie je ze na het eindexamen uitvliegen naar Griekenland ,Spanje en Portugal.Praktijkjaar het liefst in Zuid Amerika of Azië.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @H de Vries. Nederland kent 162 natura 2000 gebieden, waaronder gehele kustlijn bv. ALs je kijkt hebben wij relatief behoorlijk veel gebieden. Kijk naar feiten! En landbouw is helemaal geen grote vervuiler, het is maar hoe je het wilt zien. En ja er kan wat beter.... maar wij produceren waar wij goed in zijn, Kijk ook maar eens hoeveel we aan landbouwproducten importeren.....omdat dat hier niet veel wil groeien.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  We hebben niet veel natura2000, buiten de Veluwe maar een paar snippers. Schiphol moet inderdaad terug naar 250.000 vluchten ipv 600.0000 of meer. Kan makkelijk want zijn alleen maar overstappers. En verder, helaas, is de landbouw de grote vervuiler, niet voor onze voedselvoorziening, maar voor de export, het boereneigenbelang en de winst van de rabo en de Heus. Gideon en geert zijn omhooggevallen nitwits die nog nooit iets hebben gepresteerd, hebben alleen maar geroeptoeterd.