Marc Oostenenk van Paasvuur Espelo, in maart dit jaar bij de opbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Oostenenk van Paasvuur Espelo, in maart dit jaar bij de opbouw. © archief/Ronald Hissink

Bouwers strijdlustig ondanks bom onder paasvuren: ‘We wisten niet dat deze brief zou komen’

De eeuwenoude traditie van het paasvuur wordt door nieuwe regelgeving bedreigd en moet daardoor mogelijk in veel dorpen te verdwijnen. Maar de bouwers geven de moed niet op. Ze zijn strijdlustig.

11 reacties

 • Joop van den Einde

  2 maanden geleden
  Onze bestuurders verdienen deze naam niet meer. Ooit was er verzet, tegen andere dicatoren, laat ons in dit omgekeerde vlag-gebied dat maar weer beginnen. Die ene dag in het jaar kan geen kwaad. Laat het gezag maar eens dealers gaan jagen, die verpesten het leefmilieu pas. Om teamgeest en noaberschap langs deze weg te ondermijnen is walgelijk. Er zijn zo blijkt, veel te veel van die ambtenaren, die hun eigen werk verzinnen. Geef hen NUTTIG werk... in de bouw bv... Aan de schop.
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Hopelijk leggen ze zich bij een definitief besluit op een verbod neer en gaan ze NIET bakkelijen er is al gedoe en ellende genoeg..ieder zijn mening maar mijn idee: de wereld vervuild en er moeten maatregelen komen en m/i voor de fun enorme stapels hout te laten fikken is niet te rijmen met wat er nu gaande is...
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Ja gewoon doen, weet je zeker dat het volgend jaar overal verboden is Traditie gaat om het vuur zelf, niet de grote van de brandstapel! De helft weet niet eens waarom wij paasvuren hebben blijkbaar!
 • P Avink

  2 maanden geleden
  Gewoon doorgaan, zo hoog mogelijk en de fik erin.
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Blijf van deze traditie af!!! Van die paar vuren 1 maal per jaar wordt ons milieu echt niet slechter. Richt je aandacht op zaken/landen die er werkelijk toe doen waar het gaat om extreme milieuvervuiling. Laat "ons" met rust!!