Werkzaamheden bij een groot infrastructureel project in Zwolle, de herinrichting van de Oosterlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden bij een groot infrastructureel project in Zwolle, de herinrichting van de Oosterlaan. © Frans Paalman

Bouwprojecten in Zwolle onder druk: miljoenentegenvallers door extreme prijsstijgingen

De extreme prijsstijgingen van grondstoffen en energie raken ook de gemeente Zwolle hard in de portemonnee. In het stadhuis wordt voor grote projecten rekening gehouden met overschrijdingen van vele miljoenen.

5 reacties

 • Eric Walch

  1 maand geleden
  Interessant is dat de overheid de mensen heeft opgeroepen de thermostaat op 19 graden te zetten. "De gemeente heeft de thermostaat wel 2 graden lager ingesteld." Ik heb benieuwd of ze de voorbeeldfunctie, die ze zouden moeten hebben ook waarmaken en waar de thermostaat dan wel op staat ingesteld!
 • jan pasman

  1 maand geleden
  En nog zijn er veel overheidsgebouwen waar s' avonds en s'nachts erg veel licht brandt, luchtbehandelingsinstallaties, lees airco's, die onnodig de hele nacht kantoren koel houden en van frisse lucht te voorzien, schijnwerpers op een parkeerplaats, die 24 uur per dag branden. Dan niet klagen dat de energie zo duur geworden is. Hier is nog heel veel besparing op energie mogelijk.
 • H Schubert

  1 maand geleden
  En wie denkt u gaan al die extra energiekosten bij bijvoorbeeld gemeentelijke gebouwen betalen? De burger natuurlijk in de vorm van stijging van de gemeentelijke belastingen!
 • André W Schotanus

  1 maand geleden
  Alle gevoel voor realiteit kwijt. We leven in een land waar kapitaal de dienst uitmaakt.
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Bezuinigen is het devies. Dat kan makkelijk als je even kritisch gaat kijken. Als ik het Politiebureau even bekijk met een enorme hal van 40 meter hoog die verwarmt moet worden dan ben je de kosten van 10 agenten alleen al aan gas kwijt. Ik zou maar eens beginnen met alle gebruikelijke exotische architecten idioterie te schrappen.
 1. Noodweer of wraak? Jaren cel geëist voor terugschieten bij moordpoging Zwolse drugsoorlog
  PREMIUM

  Noodweer of wraak? Jaren cel geëist voor terugschie­ten bij moordpo­ging Zwolse drugsoor­log

  Justitie wil ‘de deur niet openzetten voor straffeloos terug mogen schieten als een crimineel conflict wordt uitgevochten’ en eist vier jaar cel tegen een 29-jarige Zwollenaar. Hij is vanuit een rijdende auto onder vuur genomen en schoot terug. Noodweer, oordeelde de rechtbank, dus werd de man niet bestraft. De schietpartij vormde de climax in een conflict in de Zwolse onderwereld.