Volledig scherm
De brandweer had het vuur in de restanten snel onder controle. 'Het nablussen zal nog wel enige tijd in beslag nemen', laat de woordvoerder weten. © GinoPress

Brand in restanten van 'Vrolijkheid' in Zwolle snel geblust

Brand in de voormalige horecagelegenheid 'De Vrolijkheid' aan de Oude Meppelerweg zorgde vanavond voor een flinke rookontwikkeling in Zwolle. 

,,We adviseren iedereen in de omgeving om deuren en ramen gesloten te houden", zegt woordvoerder Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland kort na de eerste melding van de brand kwam om half tien.  Om kwart over tien liet de Veiligheidsregio een NL-alert uitgaan waarin inwoners van Zwolle gewaarschuwd werden voor de rook. Om 22.36 u kwam er een nieuw bericht van NL-alert, dat die waarschuwing was opgeheven.

Opnieuw brand

Volgens Wittenberg is er geen gevaar geweest voor naastliggende panden. Bij de bestrijding van de brand is de hulp van het korps van Hattem ingeroepen. Eerder dit jaar ontstond er ook een brand in het voormalige café, dat vooral bekendheid genoot als supportershonk voor PEC Zwolle en als locatie voor het afrijden voor het rijbewijs.

  1. PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle heeft de KNVB en tegenstander Ajax officieel verzocht de datum voor de uitwedstrijd in Amsterdam, die deze week ‘in het belang van het Nederlandse voetbal’ werd vastgesteld op woensdag 13 maart, terug te draaien naar zaterdag 2 maart. Dat heeft de directie van de eredivisionist de voetbalbond en Ajax in een brief laten weten. ,,Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle