Volledig scherm
© Johan van Grinsven/BD

Brandstichter Zwolle trekt ook aan noodrem in trein

ZWOLLE/'t HARDE - De 30-jarige Zwollenaar die zaterdagochtend tot twee keer toe brand stichtte in zijn wooncomplex, heeft later die ochtend ook in de trein richting 't Harde voor opschudding gezorgd. Hij trok aan de noodrem en dat leidde tot zijn aanhouding.

Dat meldt de politie. Na de eerste brandstichting in Zwolle startte de politie een zoekactie maar kon de man niet vinden. Daarna kwam de tweede brandmelding, in de kelder van het complex. Spullen in de kelderbox van de Zwollenaar bleken in brand te staan. Terwijl de politie de zoekactie vervolgde kwam een melding binnen van NS-personeel op het station van 't Harde. De man die onderweg aan de noodrem had getrokken bleek de 30-jarige verdachte te zijn. Hij zit vast.

Woningcorporatie SWZ, de verhuurder van het appartementencomplex waar de man woont, bespreekt maandag de situatie. De Zwollenaar was bekend bij allerlei instanties vanwege persoonlijke problemen en overlast.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

In samenwerking met indebuurt Zwolle