Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolse brandweer testte de nieuwe ladderwagen in de Walstraat. © Luuk Sporrel

Brandweer IJsselland test nieuwe voertuigen in Zwolse binnenstad

De brandweer in Zwolle test vandaag potentiële nieuwe ladderwagens en hoogwerkers in de stad. De hypermoderne Duitse ladderwagen uit Karlsruhe is voor brandweerlieden, omwonenden en voorbijgangers een ware attractie in de Walstraat.

Buurtbewoonster Marloes ziet de 11 meter lange, 15 ton zware ladderwagen vlak langs haar auto rijden. De brandweer steekt en draait met het voertuig: voorop hangt een korf die een slordige anderhalf meter uitsteekt, dat heeft het oude model niet. ,,Toch top dat ze het uit komen proberen? Weten ze gelijk of het werkt."

  1. De kop is er af voor restauratie Drostenhuis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk
    video

    De kop is er af voor restaura­tie Drosten­huis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk

    ,,Normaal loop je er misschien langs zonder dat je weet dat het er zit. Je hebt kans dat mensen zometeen wel degelijk iets missen. Het is ineens zo'n kale gevel.’’ Projectleider Thom Lijster van Hanzebouw is donderdag begonnen met het weghalen van de attiek van het Drostenhuis en daarmee ook met de restauratie van het pand. De prominente sierlijst bovenaan de gevel aan de Melkmarkt is aangetast door zwam en wordt gerestaureerd. In het monumentale pand waar voorheen Stedelijk Museum Zwolle huisde is een reeks aan achterstallig onderhoud aangetroffen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle