Volledig scherm
De brandweer voorkwam in Zwolle-Zuid dat een boom omviel op naastgelegen huizen. De boom was door de wind uit de grond gekomen. © GinoPress B.V.

Brandweer in Oost-Nederland druk door harde wind, ANWB waarschuwt verkeer

updateDe harde wind zorgt zaterdag voor de nodige ongemakken in de regio. De Zwolse brandweer is al een aantal keren uitgerukt vanwege 'stormschade’. Aan de Potgietersingel bij Museum de Fundatie in Zwolle sneuvelde een grote boom.

De maximum snelheid op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen werd zaterdagochtend al teruggebracht naar 70 kilometer per uur. Vanwege de harde wind is ook een inhaalverbod ingesteld. De ANWB waarschuwt ook zaterdagmiddag nog voor de harde wind rond het IJsselmeer.

Lees verder onder de tweet

Lees verder onder de foto

In Zwolle-Zuid werd de hulp van de brandweer ingeroepen omdat een boom dreigde om te vallen. De berk is uit voorzorg omgezaagd, om te voorkomen dat die op naastgelegen huizen zou vallen. Aan de Potgietersingel ging het wel mis; een grote boom legde zaterdagochtend het loodje als gevolg van de harde wind.

De brandweer rukte zaterdag ook uit voor stormschademeldingen in onder andere Apeldoorn, Putten, Bergentheim en Bathmen. Op Urk voetbalt SV Urk tegen Excelsior ‘31 uit Rijssen en de wind krijgt af en toe vat op de bal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle