De opbouw van een trouwfeest in de Noorderkolk in Zwolle, juni 2019. Het feest had nooit gehouden mogen worden in dit natuurgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
De opbouw van een trouwfeest in de Noorderkolk in Zwolle, juni 2019. Het feest had nooit gehouden mogen worden in dit natuurgebied. © Martijn Kleingeerts (Twitter)

Bruidegom die trouwde in natuurgebied Zwolle moet voor de rechter komen

De rechtbank buigt zich binnenkort over een trouwfeest in een beschermd natuurgebied bij Zwolle. Het bruidspaar had om toestemming gevraagd, maar kreeg die niet. Toch ging het feest in de Noorderkolk vorig jaar door. De bruidegom en de ceremoniemeester hadden beter moeten weten, stelt justitie nu.

 1. Zwols bruidspaar vergat ‘bevangen door liefde’ vergunning aan te vragen voor feest Noorderkolk
  PREMIUM

  Zwols bruidspaar vergat ‘bevangen door liefde’ vergunning aan te vragen voor feest Noorder­kolk

  Als eigenaar van een beveiligingsbedrijf had de Zwolse Martijn moeten weten dat zijn bruiloft bij de Noorderkolk bij Zwolle niet was toegestaan. Dat staat in een stevige evaluatie van de kwestie waarover de Stentor beschikt. Het stel trouwde eind juni midden in een natuurgebied en dat had nooit gemogen. Het bruidspaar wist dat en zette toch door: ‘Wellicht bevangen door de liefde’.
 2. Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep
  PREMIUM

  Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep

  ‘Hij wil graag het stukje grond aan de Noorderkolk bij de Westerveldse Aa - dat mooie schiereilandachtige stukje - gebruiken als hij gaat trouwen volgend jaar op 29 juni.’ Een ambtenaar van de gemeentelijke vastgoedafdeling wordt op 28 september 2018 gebeld door bruidegom Martijn en mailt een collega met dit terugbelverzoek. Een paar dagen later krijgt de Zwollenaar een afwijzing van een andere ambtenaar, omdat het om een beschermd natuurgebied gaat. ‘Hij was zeer teleurgesteld en vol onbegrip’, schrijft de ambtenaar aan een collega.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Buurt geschrokken om doodgeslagen man (73)
  Play

  Buurt geschrok­ken om doodgesla­gen man (73)

 2. Bijna helft van de ouderen gaat eenzame kerst tegemoet
  Play

  Bijna helft van de ouderen gaat eenzame kerst tegemoet