Volledig scherm
Bruisweekcamping 2017 op sportpark De Marslanden. © Joost Jansen

Bruisweek 2018: Zwolle heeft meer te bieden dan je denkt

Duizenden nieuwe studenten beginnen over een paar maanden met een opleiding in Zwolle. Eerst is er de Bruisweek: drie dagen de stad en elkaar leren kennen.

Vanaf maandag 27 augustus tot en met woensdag 29 augustus stroomt Zwolle vol met nieuwe studenten. Nienke Salet van de organisatie is dik tevreden over het zojuist bekend geworden programma van de introductieweek.

Hoeveel studenten overspoelen de stad eind augustus?

„Exacte aantallen heb ik nog niet, want de inschrijving loopt door tot de maandag van de Bruisweek. Ik verwacht dat we ongeveer hetzelfde aantal deelnemers hebben als vorig jaar. Dat zijn er zo'n drieduizend voor het HBO en vierduizend voor het MBO."

Wat kunnen de studenten verwachten?

„Een vol en leuk programma met workshops, sport, spel en muziek. Je moet denken aan percussie, suppen, een stormbaan en het opdrachtenspel Crazy 88. Maar er is bijvoorbeeld ook een rondleiding door de binnenstad waarbij je alle studentenhotspots ontdekt. In de avond bieden we een festival met feesten, comedy, games en film. Maar vooral heel veel gezelligheid in de Zwolse binnenstad."

Ontgroenen daar doen jullie niet aan?

Nee, het moet vooral een gezellige week worden waarin toekomstige studenten de stad beter leren kennen. We willen laten zien wat Zwolle te bieden heeft en dat is meer dan je denkt. De stad mag wel wat herondekt worden door studenten."

Wat is het hoogtepunt van de week?

We zijn heel blij met het optreden van rapper Bizzey op de dinsdagavond in Hedon. Ook mogen we een complete studentenkamerinrichting van Ikea weggeven. Die kun je winnen door actief mee te doen aan het programma. Hoe precies gaan we later pas bekend maken."

Is er nog tijd om een biertje te drinken in het volle programma? 

Zeker! We werken samen met het Vliegende Paard en met veel kroegen in de rest van het centrum. Als je boven de achttien bent, kan je gerust een biertje drinken. Ook op de camping hebben we een hele grote tent inclusief bar!"

Volledig scherm
Nienke Salet is blij met het programma voor de Bruisweek 2018. © Nienke Salet
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle