Een Rova-medewerker in de weer met een bladblazer aan de Wipstrikkerallee in Zwolle in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Rova-medewerker in de weer met een bladblazer aan de Wipstrikkerallee in Zwolle in 2018. © archief/Frans Paalman

Brullende bladblazers verdwijnen langzaam uit Zwolle, Partij voor de Dieren heeft haast

Dwarrelt het blad in Zwolle van de bomen, dan zijn het de blazers die weer uit de schuren komen. Daar heeft de lokale Partij voor de Dieren het helemaal mee gehad. Bladblazers zijn funest voor insecten en egels en het complete milieu, moppert zij. Geen zorgen, sust de gemeente.

9 reacties

 • E.A. Veldhuis

  2 maanden geleden
  Je kunt natuurlijk net als vroeger je eigen straatje schoon vegen i.p.v. de ROVA de schuld hiervan te geven.
 • gilia Hanskamp

  2 maanden geleden
  Heel goed initiatief van de Partij voor de Dieren. Bladblazers zijn funest voor biodiversiteit. Liggen laten dat blad,of een hark gebruiken!
 • Adri Stevens

  2 maanden geleden
  In onze wijk in Zwolle wordt ook het blad op straat geblazen en een uurtje later komt de ROVA netjes met de veegwagen alles opruimen!! Dat beetje lawaai neem ik voor lief want hoeveel lawaai komt er als iemand over natte en gladde bladen komt te vallen en daarbij één van zijn ledematen of heup breekt? Dan zijn de gemeente of de ROVA weer in gebreke gebleven. En op het trottoir leven echt geen egeltjes en insecten in en onder de bladeren . Westerkamp inderdaad het is werkelijk nooit goed!
 • H. Arends

  2 maanden geleden
  Er zijn planten, die het echt wel fijn vinden om niet blijvend onder een dikke bladlaag te zijn begraven. Ze komen er in het voorjaar niet meer door heen. Kortom, kwestie van kennis, aandacht, budget en personeel voor echt goed eco-vriendelijk onderhoud. Maar ja.......
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Prima...deze dingen stinken ook nog eens enorm als je er toevallig langs loopt.
 1. Handbaloverzicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkensluiter
  PREMIUM
  handbal

  Handbal­over­zicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkenslui­ter

  Terwijl Wijhe’92 de titel pakte in de tweede divisie en Broekland het kampioensfeest in de hoofdklasse moest uitstellen, gebeurde er nog veel meer in handballend Salland. De derby tussen LHC en Zwolle werd opvallend makkelijk gewonnen door de Lemelerveldsen. Nieuw Heeten versloeg met veel moeite hekkensluiter Combinatie’64, maar is nog steeds niet zeker van klassenbehoud.
  Lemelerveld, Dalfsen