Verdwijnt de landelijkheid en rust in buitengebieden van Zwolle  zoals Windesheim? Die vrees leeft sterk bij bewoners, nu het stadsbestuur voorlopige plannen maakt om Zwolle met 40 procent aan woningen te laten groeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdwijnt de landelijkheid en rust in buitengebieden van Zwolle zoals Windesheim? Die vrees leeft sterk bij bewoners, nu het stadsbestuur voorlopige plannen maakt om Zwolle met 40 procent aan woningen te laten groeien. © Frans Paalman

Buitengebieden Zwolle voelen zich overvallen door ‘extreme groeiplannen’: ‘Buikpijn van’

Teleurgesteld en overrompeld: inwoners van de buitengebieden van Zwolle zien helemaal niets in de groeiplannen van het stadsbestuur. ,,Volstrekt onmogelijk, onverantwoord en lege onzin-teksten’’, klinkt het maandagavond tijdens het inspreekmoment voor inwoners en organisaties. 

  1. Clubiconen over hun IJsselderby-gevoel: ‘De haat bij Go Ahead zit dieper dan bij PEC Zwolle’
    PREMIUM

    Clubiconen over hun IJsselder­by-ge­voel: ‘De haat bij Go Ahead zit dieper dan bij PEC Zwolle’

    De spanning bij de spelers van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle neemt toe, de supporters tellen de uren af naar zondagmiddag 12.15 uur. De IJsselderby is de wedstrijd van het jaar in de eredivisie voor Deventer en Zwolle. Herkenbaar, zeggen de clubiconen van Go Ahead en PEC, al is er veel veranderd sinds zij aan de aftrap stonden. Over rivaliteit, sportieve druk en de hegemonie aan de IJssel.