Luke Slager, directeur en mede-eigenaar van het noodlijdende vakantieparkenbedrijf Molecaten, doet in brandbrief oproep aan kabinet: ,,Het water staat ons aan de lippen”
Volledig scherm
PREMIUM
Luke Slager, directeur en mede-eigenaar van het noodlijdende vakantieparkenbedrijf Molecaten, doet in brandbrief oproep aan kabinet: ,,Het water staat ons aan de lippen” © Camile Schelstraete

Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”

Slager richt zich in de op LinkedIn verspreide brandbrief tot de ‘machthebbers’, die hij in de coronamaatregelen voor de volksgezondheid steunt, maar een gebrek aan compassie verwijt. ,,Sinds onze oprichting hebben wij de Tweede Wereldoorlog, economische crises en de nodige tegenslagen overleefd. Toch maak ik mij grote zorgen over de gevolgen van de huidige coronacrisis. Met 25 veiligheidsregio's die elk hun eigen beleid maken en een Rijksoverheid van wie wij tot nu toe geen enkele steun hebben mogen ontvangen, voel ik mij behoorlijk in de steek gelaten.” 

In samenwerking met indebuurt Zwolle