Het gemeentelijk monument op de hoek Zuiderkerkstraat en Tuinstraat is een twee-onder-een-kapwoning.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentelijk monument op de hoek Zuiderkerkstraat en Tuinstraat is een twee-onder-een-kapwoning. © Jordy Boschman

Buren in Zwolle vangen bot: rechter geeft fiat voor bouw huizen Zuiderkerkstraat

Het had vermoedelijk niet misstaan bij de Rijdende Rechter, maar ze zaten ervoor bij de Raad van State. Een handvol Zwolse buren aan de ene kant en de initiatiefnemers voor de bouw van twee woningen aan de andere zijde. Voor Nederlands hoogste bestuursrechter bleek het een uitgemaakte zaak. 

Het is december 2018 wanneer de Zwolse gemeenteraad besluit het bestemmingsplan voor de Zuiderkerkstraat 2 in de wijk Assendorp aan te passen. Bij dit gemeentelijk monument is eerder al een aanbouw gesloopt en een nieuw deel gebouwd. Nu ligt er vanuit de bewoners een plan om op het voor stadse begrippen royale perceel nog twee huizen te bouwen. Prima, oordeelde de gemeenteraad eind 2018.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle