Hans en Mirjam wonen naast huis dat gekraakt is. Ze ervaren net als veel buren veel overlast van de nieuwe bewoners. ,,We voelen ons niet meer veilig.”
Volledig scherm
PREMIUM
Hans en Mirjam wonen naast huis dat gekraakt is. Ze ervaren net als veel buren veel overlast van de nieuwe bewoners. ,,We voelen ons niet meer veilig.” © Pedro Sluiter Foto

Buren willen krakers uit ‘spookhuis’ in Zwolle: ‘Lawaai en stank, dag en nacht’

Lawaai, stank, drugs en laveloze krakers op de stoep. De buurt rond een eerder verlaten woning in de Van ’t Hofflaan in Berkum heeft het meer dan gehad met de nieuwkomers in de straat. Dat de politie in haar ogen weinig aan de overlast doet vinden ze in de Zwolse wijk onbegrijpelijk. De krakers? ,,Met een paar maanden zijn we weg.” 

4 reacties

 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Die krakers hadden bij ons totaal geen kans gehad, zelfde dag eruit. Tja, is onze eigendom, dus ophoepelen maar, ookal komen er 40 politie auto, s, ze gaan eruit.. Ppff, ik zie het al voor me
 • Berjan Visch

  1 jaar geleden
  Dit zijn de parasieten van de samenleving. Meteen eruit schoppen en aan het werk zetten.
 • Roderick van Binsbergen

  1 jaar geleden
  Jeugd heeft tegenwoordig overal maar ‘recht’ op. Krijgen ze het niet dan nemen ze het wel of gaan op de vreemdste manieren aandacht zoeken om te laten zien hoe misdeeld ze wel niet zijn. Iedereen is slachtoffer tegenwoordig. Doe gewoon normaal, gedraag je en zoek een baan. Zo hebben wij het ook gered.
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Als iemand een huis tientallen jaren laat leegstaan is het alleen maar mooi dat het nu zijn oorspronkelijke functie weer dient.