De abortuskliniek aan de Oosterlaan in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De abortuskliniek aan de Oosterlaan in Zwolle. © Frans Paalman

Burgemeester: Geen wanordelijkheden voor deur van abortuskliniek in Zwolle

PollVoor hoeveel hinder zorgen demonstranten bij de Zwolse abortuskliniek Stimezo? Volgens de directeur voelen bezoekers zich geregeld geïntimideerd, politieke partijen PvdA, SP en VVD willen een permanente bufferzone, maar de Zwolse burgemeester Peter Snijders zegt dat er geen signalen zijn dat het uit de hand loopt.

,,We hebben contact gehad met de kliniek en een demonstrerende organisatie en we hebben gekeken naar het aantal formele meldingen bij de politie. Die geven voor mij geen aanleiding om te denken dat er iets zorgelijks aan de hand is en dat het loopt uit de hand loopt’’, zei Snijders maandagavond tijdens de raadsvergadering. Hij reageerde daarmee op de oproep van de drie politieke partijen.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle