De abortuskliniek aan de Oosterlaan in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De abortuskliniek aan de Oosterlaan in Zwolle. © Frans Paalman

Burgemeester: Geen wanordelijkheden voor deur van abortuskliniek in Zwolle

PollVoor hoeveel hinder zorgen demonstranten bij de Zwolse abortuskliniek Stimezo? Volgens de directeur voelen bezoekers zich geregeld geïntimideerd, politieke partijen PvdA, SP en VVD willen een permanente bufferzone, maar de Zwolse burgemeester Peter Snijders zegt dat er geen signalen zijn dat het uit de hand loopt.

,,We hebben contact gehad met de kliniek en een demonstrerende organisatie en we hebben gekeken naar het aantal formele meldingen bij de politie. Die geven voor mij geen aanleiding om te denken dat er iets zorgelijks aan de hand is en dat het loopt uit de hand loopt’’, zei Snijders maandagavond tijdens de raadsvergadering. Hij reageerde daarmee op de oproep van de drie politieke partijen.

  1. LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwagen-wasstraat in Bathmen en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwa­gen-was­straat in Bathmen en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle