Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle
Volledig scherm
Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle © Pedro Sluiter Foto

Burgemeester Meijer: Oudejaarsnacht was als gewone zaterdagavond

De jaarwisseling in Zwolle is zonder grote calamiteiten verlopen. Volgens burgemeester Henk Jan Meijer is oudejaarsnacht vergelijkbaar geweest met andere jaren. Wel is er meer illegaal geschoten met carbid.

Zwolle had veertien carbidlocaties aangewezen. ,,In een aantal gevallen, meer dan andere jaren, werd er ook illegaal carbid geschoten. Gemeente en politie hebben hier samen tegen opgetreden. Het gemeentelijk telefoonnummer voor het melden van carbidoverlast is een aantal keren gebeld", meldt Meijer. 

Brandweer IJsselland kwam deze jaarwisseling in Zwolle dertien keer in actie. ,,Het ging vooral om container- en afvalbrandjes. De politie meldt dat het beeld in het uitgaansgebied van de binnenstad vergelijkbaar was met een gewone zaterdagavond."

 1. Ricksen-biograaf uit Zwolle komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’
  PREMIUM

  Rick­sen-biograaf uit Zwolle komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’

  Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.
 2. Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobilist A. door rood?
  PREMIUM
  Video

  Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobi­list A. door rood?

  ,,Meneer was misschien niet van plan ons leven te verpesten. Maar hij moet wel realiseren wat hij ons heeft afgenomen.’’ De zoon van een 69-jarige Zwollenaar die in januari 2019 omkwam bij een verkeersongeval, las donderdag in de rechtbank geëmotioneerd een verklaring voor. Plaatsgenoot Ahmed A. (29) reed het slachtoffer met zijn auto aan. Justitie vindt hem schuldig en eist een werkstraf.

In samenwerking met indebuurt Zwolle