Burgemeester Peter Snijders (VVD) verruilt Hardenberg voor Zwolle

videoPeter Snijders wordt de nieuwe burgemeester van Zwolle. Dat is zojuist tijdens een openbare raadsvergadering bekendgemaakt. De huidige burgemeester van Hardenberg is de opvolger van Henk Jan Meijer, die per 30 augustus vertrekt.

De gemeenteraad maakte de voordracht vanavond bekend. Gerdien Rots (ChristenUnie), voorzitter van de vertrouwenscommissie, roemt de grote bestuurlijke ervaring van Snijders. ,,Iemand die het DNA van deze regio kent en plezier in het werk hoog in het vaandel heeft staan’’, aldus Rots.

Rots vindt het jammer dat de twee vrouwelijke sollicitanten niet geschikt bleken. Vanuit Zwolle werd een voorkeur uitgesproken voor een vrouwelijke burgemeester. Rots benadrukt dat de voorkeur van de vertrouwenscommissie en de gemeenteraad uit gaat naar de meest geschikte kandidaat. ,,En dat is Peter Snijders.’’

Volledig scherm
Peter Snijders (53, VVD) verruilt het burgemeesterschap van Hardenberg voor dat van Zwolle. © Gemeente Hardenberg
Volledig scherm
Henk Jan Meijer van Zwolle wordt opgevolgd door Peter Snijders. De koning moet de benoeming nog goedkeuren, maar dat is normaal gesproken een formaliteit. © Frans Paalman
  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar Aboes via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle