Burgemeester Peter Snijders en zijn vrouw Geeke leggen een krans tijdens de stille dodenherdenking in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle.
Volledig scherm
Burgemeester Peter Snijders en zijn vrouw Geeke leggen een krans tijdens de stille dodenherdenking in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. © Frans Paalman

Burgemeester Snijders en echtgenote herdenken in stilte met kranslegging bij monument in Zwolle

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle heeft maandagochtend met zijn echtgenote Geeke een krans gelegd bij het gemeentelijk oorlogsmonument. Zo is toch stilgestaan bij de Dodenherdenking. De gebruikelijke samenkomst gaat vanavond niet door vanwege de coronamaatregelen.

 1. Niet de avondklok, maar déze maatregel valt jullie het zwaarst
  PREMIUM

  Niet de avondklok, maar déze maatregel valt jullie het zwaarst

  Bij de nieuwe, strengere coronaregels domineert het rumoer over de avondklok. Maar lezers van de Stentor blijken vooral moeite te hebben met minder bezoek thuis, nog maar één gast per dag. Een behoorlijk deel voelt zich ook somberder door de verder aangetaste bewegingsvrijheid. Juist het meeste effect verwachten de lezers van een maatregel verder van huis: de vliegverboden vanuit risicogebieden elders in de wereld.
 2. Mantelzorger: als die avondklok-vrijbrief maar geen monstertje blijkt
  PREMIUM
  video

  Mantelzor­ger: als die avond­klok-vrij­brief maar geen monstertje blijkt

  Mantelzorgers mogen straks als de corona-avondklok ingaat van het kabinet toch op pad om noodzakelijke zorg te verlenen aan naasten. Daar zijn de mantelzorgers en hun organisaties voorzichtig opgelucht over. Al is er wel nog wat onzekerheid over de verklaring die ze zelf moeten regelen en bij zich moeten dragen. ,,Als dat formulier maar geen administratief monstertje blijkt. Of dat een boa toch moeilijk gaat doen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Dit is alles wat je moet weten over de avondklok
  Play

  Dit is alles wat je moet weten over de avondklok

 2. Verrassingsbezoek aan collega's: waar wordt krant gemaakt?
  Play

  Verras­sings­be­zoek aan collega's: waar wordt krant gemaakt?