VVD-burgemeester Peter Snijders van Zwolle zou zelf de hennepteelt zo snel mogelijk legaliseren, om te zorgen voor minder criminaliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD-burgemeester Peter Snijders van Zwolle zou zelf de hennepteelt zo snel mogelijk legaliseren, om te zorgen voor minder criminaliteit. © Frans Paalman

Burgemeester Snijders van Zwolle wil softdrugs zo snel mogelijk legaliseren

pollBurgemeester Peter Snijders van Zwolle wil softdrugs zo snel mogelijk legaliseren. Hij denkt dat dit zorgt voor minder criminaliteit. Als burgemeester heeft hij te maken met het gedoogbeleid en dat is soms een worsteling. Bijvoorbeeld bij de sluiting van een drugspand dit jaar. Het ging om de ‘voorraadwoning’ van een coffeeshop.

4 reacties

 • E van der Harg

  2 jaar geleden
  Het zal alleen maar meer narigheid in de hand werken. De gebruikers zijn blij als t niet meer stiekem hoeft, de leveranciers wrijven zich in de handen en zullen nog nadrukkelijker en met meer geweld een vaste plek proberen te veroveren en te houden. Om maar even te zwijgen over de productie. Dus NEE; omwille van de rust en de veiligheid ; niet doen!
 • Andreas Hagedoorn

  2 jaar geleden
  Als er in de rest van Europa geen sprake is van legalisatie van softdrugs, dan verander je Nederland in het distributiecentrum voor softdrugs. Ik zeg niet dat Nederland dat al niet is. Ik zeg dat je het dan formeel maakt en dat landen hun beleid daar formeel op zullen afstemmen. Je snijdt jezelf in de vingers.
 • Marianne Steenbergen

  2 jaar geleden
  Net als alcohol drugs legaliseren vind ik een goed plan. Verbieden lukt niet en geeft alleen maar gedoe wat nergens toe leidt. Marianne Steenbergen
 • N. Leusink

  2 jaar geleden
  Daar ligt dus het probleem. Als men het legaliseert dan juist het kweken. Het is volkomen belachelijk dat de politie achter kwekerijen aan zit, terwijl instanties en overheden zoals de belastingdienst een groter probleem zijn, maar daar gaat de politie niet achteraan. Maar in Nederland is het tegenwoordig zo dat zodra je wat produceert en toevoegt aan Nederland en de economie dat wordt tegengewerkt door de mensen die niets produceren en Nederland naar de Klote helpen voor eigen belang.