De politie en Mobiele Eenheid trokken donderdagmiddag naar het stadhuis van Zwolle. Een groep betogers eiste daar een gesprek met burgemeester Peter Snijders.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie en Mobiele Eenheid trokken donderdagmiddag naar het stadhuis van Zwolle. Een groep betogers eiste daar een gesprek met burgemeester Peter Snijders. © ANP

Burgemeester van Zwolle ernstig bedreigd tijdens ‘last minute’ boerenprotest

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is donderdag ernstig bedreigd tijdens de boerenbetoging in zijn stad. Hij werd de kop-van-jut nadat de politie stevig ingreep. De autoriteiten moesten woensdagavond razendsnel schakelen. Er waren signalen dat de demonstratie grimmig kon verlopen.

34 reacties

 • C. Mulder

  2 maanden geleden
  Zijn jullie waar de boeren zijn? Die mensen hebben niks meer te verliezen. Ze staan daar uit nood. En die nood is groot! De burgemeester weet dat, de provincie weet dat, de politie weet dat, ME weet dat. De regering weet dat, maar xe worden in het verdomhoekje gezet. Niemand wil ze helpen. Ze komen niet om iemand bang te maken, ze komen voor een fatsoenlijk gesprek waarin ze in hun recht gesteld worden. Maar niemand staat ze te woord, en worden weggezet als criminelen. Dat is pas mensonterend!!
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  @ W. Kloppenburg, het bedreigd voelen, is echt iets heel anders dan zelf bedreigingen uiten.
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Het is toch een grof schandaal dat boeren menen dat ze zich alle kunnen permitteren. Demonsteren is een recht (mits er een vergunning is afgegeven) maar met grof geweld middels grote trekkers en verbaal geweld richting hulpverleners en andere mensen die in staat voor onze veiligheid is crimineel en totaal onacceptabel. Aan het begin kon ik nog sympathie voor de boeren opbrengen en waarvoor ze terecht of onterecht streden maar die sympathie is na al dat geweld van de laatste maanden afgenomen.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  De PAS melders voelen zich ook ernstig bedreigt en daar heb ik Snijder nog niet over gehoord. Het lijkt er sterk op dat de ene bedreiging de andere bedreiging niet is.
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  @ Ge de Leeuw, dan zou ik naar de rechter stappen en om zijn oordeel vragen. Ik zou zeker geen stad op zijn kop zetten of een burgemeester bedreigen.
 1. Landschap Overijssel vervangt aftakelende beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat
  PREMIUM
  met video
  2

  Landschap Overijssel vervangt aftakelen­de beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat

  Landschap Overijssel voert in februari herstelwerkzaamheden uit op landgoed De Horte bij Wijthmen. Langs de ‘slingervijver’ worden zo’n twintig aftakelende beuken geveld en vervangen door jonge bomen. In het aanpalende rabattenbos worden enkele tientallen bomen gekapt, waardoor de overige bomen meer leefruimte krijgen. Eind dit jaar wordt een nieuwe ‘driepuntsbrug’ over de meanderende waterloop aangelegd en er wordt een verdwenen duiventil in ere hersteld.