Burgemeester Snijders gaat proberen buren en moskeebestuur tot elkaar te brengen in het conflict rond de versterkte gebedsoproep. Op het dak van de moskee staan de luidsprekers (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Snijders gaat proberen buren en moskeebestuur tot elkaar te brengen in het conflict rond de versterkte gebedsoproep. Op het dak van de moskee staan de luidsprekers (rechts). © Foto Frans Paalman Zwolle

Burgemeester Zwolle buigt zich nu over gedoe rond versterkte gebedsoproep moskee

De Zwolse burgemeester Peter Snijders gaat zich hoogstpersoonlijk bezighouden met de aanhoudende onvrede over de versterkte gebedsoproep vanaf de moskee Masdjied-E-Awliya. 

2 reacties

 • Rudolf Smit

  9 maanden geleden
  Een heel aantal jaren geleden werkte ik gedurende een maand of twee in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Welnu, daar werd ik vijf keren per dag om de oren geslagen met de "azan" uit tientallen moskeeën in de stad, en dat op volle sterkte. Ik ervoer het als oorverdovend gekerm. Op den duur wende ik er wel aan, maar daarmee is wel alles gezegd. Ik vind dat de azan in Nederland op een heel laag niveau te horen mag zijn, en dan maar één keer in de week, dwz op vrijdag.
 • Stoel

  9 maanden geleden
  Het is toch van de zotte dat zoiets maar zo mag, je zult er maar een huis hebben gekocht.
 1. Ineens klinkt tot schrik van inwoners de gebedsoproep ‘Allahu akbar’ door wijk in Zwolle: ‘Moslims hebben hier alle recht toe’
  Play
  PREMIUM
  video

  Ineens klinkt tot schrik van inwoners de gebedsop­roep ‘Allahu akbar’ door wijk in Zwolle: ‘Moslims hebben hier alle recht toe’

  Ze sjokten nietsvermoedend door de tuin, toen ze ineens in verwarring gebracht werden door een onverwacht geluid. Het leek op een islamitische gebedsoproep. En dat was het ook, blijkt nu. Bewoners aan de rand van de Zwolse wijk Aa-landen zijn onaangenaam verrast door de azan die sinds vrijdag meerdere keren per dag klinkt vanaf de moskee iets verderop. Maar volgens de imam moeten ze er maar mee leren leven.
 2. Dolf Jansen trapt heropening in Zwolle af met spontaan bedachte ‘Einde Lockdown Conference’: ‘Stress ken ik niet’
  PREMIUM

  Dolf Jansen trapt heropening in Zwolle af met spontaan bedachte ‘Einde Lockdown Conference’: ‘Stress ken ik niet’

  Een spontane actie van Dolf Jansen en Zwolse Theaters: om de heropening van de cultuursector te vieren treedt de cabaretier direct woensdagavond op met zijn spontaan verzonnen ‘Einde Lockdown Conference’. ,,Ik heb niet eens goeie kleren bij mij, dus morgen ga ik maar een shirtje kopen.’’ Maar niet elke theatermaker kan uit de voeten met voorstellingen op 1,5 meter.