Volledig scherm
PREMIUM
Sinds Snijders’ aantreden in september zijn er al twee schietincidenten geweest in Zwolle. Eerst in Stadshagen, daarna in Holtenbroek (foto). © Stefan Verkerk / Frans Paalman. Fotobewerking: De Stentor

Burgemeester Zwolle noemt inleveractie voor wapens ‘zeker interessant’

De Zwolse burgemeester Peter Snijders wil nadenken over een lokale inleveractie voor wapens, naar Rotterdams voorbeeld. Dit zei hij vrijdagavond na een suggestie van oppositiepartij D66.

,,Zeker interessant. De suggestie neem ik zeker mee’’, reageerde Snijders op het voorzetje van Sonja Paauw (D66). Volgens haar gaat er van een inleveractie voor wapens een goede signaalfunctie uit en het levert ook nog eens veel op. In Rotterdam werd begin dit jaar een dergelijke actie gehouden, waarbij honderden wapens ingeleverd werden bij de politie. Bezitters van verboden pistolen, messen, boksbeugels en zwaarden konden eenmalig zonder straf hun wapens inleveren. ,,Ik heb die actie met belangstelling gevolgd’’, zei Snijders tegenover de gemeenteraad tijdens een ruim tien uur durende begrotingsvergadering. Er is overigens nog geen sprake van een concreet plan hieromtrent, benadrukt Snijders.

In samenwerking met indebuurt Zwolle