Pieter Blaauwhof, eigenaar van wijnbar OAK in Zwolle, heeft van de gemeente Zwolle een dwangsom opgelegd gekregen.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Blaauwhof, eigenaar van wijnbar OAK in Zwolle, heeft van de gemeente Zwolle een dwangsom opgelegd gekregen. © Frans Paalman

Burgemeester Zwolle werkt niet mee aan nieuwe acties van horeca, tikt geopende wijnbar op vingers

Zwolse horeca-ondernemers broeden na de massale toestroom van afgelopen weekend op nieuwe acties waarbij de deuren geopend worden, maar burgemeester Peter Snijders werkt daar niet aan mee. „Zo’n actie geeft onrust in de stad.” Zondag grepen boa’s meteen in toen wijnbar OAK uit Zwolle geopend was. Snijders legde een dwangsom op.

9 reacties

 • Boy hazeven

  4 maanden geleden
  Wat Jan Veenstra al zegt, inderdaad, in de supermarkt loop je over de koppen. Vanaf dag 1 al. Die BOA's staan lijnrecht tegenover het volk. Dat is een feit. Maar daar worden ze op geprogrammeerd. En dan heb je ook nog eens een burgermeester die tegenover de horeca staat omdat hij te laf is. Ja, zo komen we er wel.
 • Jan Veenstra

  4 maanden geleden
  Als ik in het weekend in de supermarkt kom, dan kan ik vaak de kont niet keren zo druk is het. Klein zelfstandige ondernemers worden dagelijks bespioneert door boa's die al een bonnenboekje trekken als er een klant te veel is. Volkomen krankzinnig is dit land geworden.
 • E. Hetebrij

  4 maanden geleden
  Deze burgervader is er inderdaad voor de burgers. De naam zegt het al. En dan is ie zeker geen verlengstuk van politiek Den Haag maar dient de belangen van de ingezetenen.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Deze burgemeester doet wat hij moet doen. Als de horeca open wil moeten ze naar de rechter lopen om hun gelijk te halen.
 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  @ G.J.Algra; de schuld ligt bij al die mensen die zich hebben laten beduvelen. Die met een vals gevoel van veiligheid op pad zijn gegaan om hun verlangen naar een verzetje te stillen. De schuld ligt bij iedereen die geen anderhalve meter heeft aangehouden, en zich veilig want-gevaccineerd en geboosterd waanden. En inderdaad Marco Vissers; corona daar komen we vooralsnog de eerste jaren niet vanaf en dus zullen we ons moeten beheersen; de IK uit en het verstand aan.
 1. Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.