Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland. De elf burgemeesters pleiten voor verdere versoepelingen: 'Kijken naar wat wél kan'.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland. De elf burgemeesters pleiten voor verdere versoepelingen: 'Kijken naar wat wél kan'. © ANP

Burgemeesters IJsselland willen verder versoepelen: ‘Kijken naar wat wél kan’

De elf burgemeesters in de regio IJsselland blijven lobbyen voor verdere coronaversoepelingen. Rebelleren doen ze niet, maar regiovoorzitter Peter Snijders pleit ervoor om meer te kijken naar wat wel kan in plaats van naar wat niet. „We steunen ook de routekaart voor heropening van de horeca.”

3 reacties

 • Wim Paalderman

  4 maanden geleden
  ja de landelijke provinciale verkiezingen komen er aan, de huichelaars willen stemmen trekken.... ik stem op die partij die reeds eerder dit bedrog door zag . en het is een bedrog , en velen trapten er in , helaas met alle gevolgen voor de toekomst van dien
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Burgemeesters moeten zich niet bemoeien met landelijk beleid. Daar gaat de Tweede Kamer over. Laat burgemeester maar eens in de spiegel kijken en de vraag beantwoorden waarom ze niet handhaven.
 • Nathanja Kloppenburg

  4 maanden geleden
  Super goed bezig!
 1. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
  PREMIUM
  met video
  1

  Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.
 2. Maarten (32) werd doodgestoken in hartje Zwolle, dader: ‘We waren een soort van beste vrienden’
  PREMIUM
  met video
  2

  Maarten (32) werd doodgesto­ken in hartje Zwolle, dader: ‘We waren een soort van beste vrienden’

  Kevin B. was volgens justitie al langer van plan om de 32-jarige Maarten te vermoorden. Op 14 mei vorig jaar sloeg hij in de Bitterstraat in de binnenstad van Zwolle toe. Maarten overleed ter plekke na een messteek in de rug; B. werd na een klopjacht opgepakt. De twee kenden elkaar en leefden beide een zwervend bestaan in de stad. Justitie eist jaren cel en een tbs-behandeling.