Boerenprotest bij het distributiecentrum van Albert Hein in Zwolle.
Volledig scherm
Boerenprotest bij het distributiecentrum van Albert Hein in Zwolle. © Frans Paalman

Burgemeesters Zwolle, Deventer en Raalte doen dringend beroep op actievoerende boeren: ‘stop er mee’

De burgemeesters van Zwolle, Deventer en Raalte doen een klemmend beroep op de boeren om de blokkades van voedseldistributiecentra in hun gemeentes meteen te beëindigen. In tegenstelling tot in Nijkerk wordt het ultimatum voorlopig niet afgedwongen: ‘we doen een appel op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid’.

17 reacties

 • L. Jansen

  1 maand geleden
  Alle steun voor de boeren van mij! Moet de regering maar niet van die achterlijke plannen zonder overleg maken. Stilzwijgen of softe protesten leidden in het verleden alleen maar tot zwaar gedupeerden in de toeslagaffaire, onmenselijk handelen in de jeugdzorg en enorme malaise onder de Groningers in het aardbevingsgebied. Wat moet je anders als het water je aan de lippen staat en niemand luistert? Wees coulant, als jouw leven op het spel stond, zou je toch ook gehoord willen worden?
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Wilmar Derks, je moet zo slim zijn om te kijken op wie ik reageer.
 • wilmar derks

  1 maand geleden
  @Andre Eggerding; Dus dit soort acties moet de burger er toe bewegen tegen deze regering te stemmen... De meeste stemmers buiten de randstad zijn slimmer dan dat hoor.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Desire Rovers, Den Haag is ook gekozen door de mensen in het Oosten ,Noorden en Zuiden. In Nederland wonen meer kiezers buiten de Randstad dan erin.
 • kor Flokstra Kor

  1 maand geleden
  Ik denk dat de boerinnen ook graag hun boer thuis willen hebben om achter de gebreide broek te kruipen. Dus boeren ga naar moeders de vrouw en laat haar niet staan in de kou
 1. Thijs bespaart door voor huisgenoten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’
  PREMIUM

  Thijs bespaart door voor huisgeno­ten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’

  De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Thijs Bakker (23) uit Zwolle woont in een studentenhuis en merkt dat het goedkoper is om samen met zijn huisgenoten boodschappen te doen en te koken. ,,Maar het is vooral gezelliger.”