Volledig scherm
De Veluwe Express © Ton van der Schouw

Bus langs toeristische trekpleisters trekt nauwelijks reizigers. En: tablet voor gevangenen is 'geen gevaar'

JOUW REGIONIEUWS GEMIST?Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 6 september.

BUS - De Veluwe Express heet-ie: de busverbinding tussen Gelderse recreatieparken en toeristische trekpleisters. Maar de bus bleek niet in trek, deze zomer: toeristen lieten 'm massaal links liggen. 

IJSSEL - Na 31 lange dagen wachten zonder inkomen mochten ze vandaag de sluis door bij Deventer. De binnenvaartschippers lagen voor anker omdat de sluis dicht moest vanwege de lage waterstand in de IJssel. ,,Het peil is nu lager dan 31 dagen geleden. Snap jij het?'' (PREMIUM

PLUS - Leerlingenvervoer in delen van Gelderland en Overijssel - die van PlusOV - kan nog altijd rekenen op de nodige minnetjes van klanten. In drie weken tijd werd vanuit alle 9 betrokken gemeenten 110 keer geklaagd - meldt de gemeente Apeldoorn. 

TRANEN - De Nederlander die onlangs met een lijkwagen in Duitsland bij een ongeval om het leven kwam, is een 49-jarige man uit Klarenbeek. Zelfstandig ondernemer Kenneth van Spronssen (49) regelde vervoer van overleden in Europa. 'Vang mijn tranen op in Uw kruik', staat er in zijn rouwadvertentie

TABLET - Gevangen een tablet geven in de cel om ze meer zelfredzaamheid te geven? Dat levert geen gevaar op, zegt minister Sander Dekker. Al heeft het project geen vaart. In de strafgevangenis van Lelystad is er na twee jaar nu precies één in gebruik genomen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle