De Schuttebusbrug in Zwolle vertoont kleine scheurtjes Na de oplevering zijn scheurtjes in het beton ontdekt. Reparatie is nodig om verdere schade te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Schuttebusbrug in Zwolle vertoont kleine scheurtjes Na de oplevering zijn scheurtjes in het beton ontdekt. Reparatie is nodig om verdere schade te voorkomen. © Frans Paalman

Busbrug in Zwolle wordt vanaf nu gerepareerd, kans op nieuwe scheuren is klein

Het betonwerk van de Schuttebusbrug in Zwolle wordt vanaf deze week deels hersteld. Na de ingebruikname van de brug begin vorig jaar doken kleine scheuren op. Herstel blijkt nodig, om ergere schade te voorkomen. Volgens Zwolle had de schade niet kunnen worden voorzien, omdat een nieuwe bouwmethode is gebruikt.

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle