Volledig scherm
Een artist impression van de busbrug op de uitnodiging van de gemeente. Illustratie: Gemeente Zwolle

Busbrug Zwolle moet eind 2018 af zijn

ZWOLLE - Het ontwerp en de eisen aan de nieuwe busbrug zijn goedgekeurd door de gemeente Zwolle. Dit betekent dat niets de bouw van de brug over het spoor van Hanzeland richting de Veerallee nog in de weg staat.

Omdat het busstation wordt verplaatst naar de zuidzijde van het station, Hanzeland, is er een nieuwe busverbinding over het spoor nodig. De gemeente wil geen loop- of fietsroute langs de busbaan hebben dus de brug kan alleen gebruikt worden door het openbaar vervoer. Dus het is in die zin niet te vergelijken met de Van Karnebeektunnel.

Ontwerp, uitvoering en onderhoud
Het contract dat de gemeente wil afsluiten, gaat niet alleen over de bouw, maar ook over het ontwerp en het onderhoud van de brug. Dat heet DCM (Design, Construct and Maintain).

Plan
De gemeente verwacht dat eind 2018 de eerste bussen over de brug gaan rijden. De aanbesteding moet in het tweede en begin derde kwartaal plaatsvinden, maar de planning is nog niet bekend. Dit heeft namelijk ook te maken met de werkzaamheden rondom het spoor door Prorail en de planning van de NS.

Meer informatie over de brug en de wensen en criteria voor het project zijn hier te vinden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle