Op het dak van de moskee, waar deze zomer de goudkleurige koepel geplaatst is, staan meerdere luidsprekers waarmee de gebedsoproep verspreid wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het dak van de moskee, waar deze zomer de goudkleurige koepel geplaatst is, staan meerdere luidsprekers waarmee de gebedsoproep verspreid wordt. © Frans Paalman

Buurtbewoner eist eind aan gebedsoproep moskee Zwolle: ‘Islamitisch geloof wordt constant opgedrongen’

met pollDe gemeenteraad van Zwolle moet ingrijpen om een eind te maken aan de overlast die omwonenden ervaren van de versterkte gebedsoproep vanaf de moskee langs de Middelweg. Met die dringende boodschap komt rechtsbijstandsverzekeraar ARAG namens een inwoner van Zwolle. ,,Het islamitisch geloof wordt constant aan haar opgedrongen.”

71 reacties

 • wim paalderman

  2 maanden geleden
  wat een Bulshit ik werd eerder altijd wakker van die Katholieke kerk die zonodig moets klokken luiden ... ga in gesprek met die mensen en geef je dingetje aan... daar is zeker gehoor voor
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Beste André Eggerding. Volgens mij vergeet u ruim 55 jaren bezetting, deportatie van een volk en illegale kolonisatie van Palestijns gebied te noemen. En die aanvallen zijn niet alle aanvallen geweest, maar uitgelokt.. Ken de geschiedenis.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Willem Heerema, nee want daar gaat het nu niet om. Joden hebben ook geen aanslagen gepleegd in Parijs,Madrid en Brussel. Joden hebben Theo van Gogh niet vermoord.Het is geen haat maar realisme. Engeland kent 88 sharia rechtbanken. Je bent een dromer als je denkt dat dat hier niet gaat gebeuren. Hoe veel aanvallen heeft Israël moeten ondergaan vanuit Islamitische buurlanden.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Beste André Eggerding, in uw reactie met "Als je ziet wat de Islam aanricht in de wereld ...". Als men in uw reactie het woord Islam vervangt door Jodendom, beseft u dan de generaliserende haat in uw reactie?
 • arjan kok

  2 maanden geleden
  Ik sluit mij helemaal aan bij Peter Horenmans. Verder zijn kerkklokken van oudsher klokken die hardwerkende mensen op het land, zonder horloge waarschuwden dat de kerkdienst begon. Nu hoofdzakelijk alleen nog op zondag. Debby Teusink, wat heeft je huidskleur hier mee te maken?
 1. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.