Volledig scherm

Carbid schieten mag op twaalf locaties in Zwolle

ZWOLLEOp oudejaarsdag vanaf 10.00 uur, tot 18.00 uur, is het op twaalf locaties in Zwolle toegestaan om met carbid te schieten. De minimumleeftijd waarop in Zwolle met carbid geschoten mag worden is zestien jaar.

Als projectiel mag alleen een bal gebruikt worden. De melkbus mag niet groter zijn dan veertig liter.

Een van de locaties is in Berkum: op het perceel begrensd door Nieuwe Vecht, Kuyerhuislaan, tussen De Verlaten en vijftig meter ten westen van het volkstuinencomplex. Andere locaties zijn Diezerpoort (Park Hogenkamp), Holtenbroek (het grasveld achter het Cruijffcourt, Palestrinalaan), Marslanden (het verharde basketbalveld op sportcomplex Marslanden), Westenholte (Tormintilweg), Wijthmen (Woestijnenweg) en Windesheim (Terrein Dorpstraat-Vrijhofweg- Veldweg). In Stadshagen zijn twee locaties beschikbaar: de parkeerplaats bij de Milligerplas (Hasselterweg) en het grasveld naar de Verbinding aan de Oude Wetering. In Zwolle- Zuid zijn er ook meerdere locaties waar met carbid geschoten mag worden: het trapveldje langs de Zandwetering, fietspad tussen de campus en Schellerbergweg, het Oldernelerpark langs de Oldeneelweg (op het veld bij het ooievaarsnest) en in het Schellerpark bij de skatebaan.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er twee dingen veranderd. De locatie aan de Landsheerlaan is verplaatst naar het Schellerpark. De plek in het Ittersumpark komt te vervallen omdat er vorig jaar geen gebruik van werd gemaakt.

Gewoon vuurwerk mag op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot en met nieuwjaarsdag 02.00 uur afgestoken worden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle