Volledig scherm
Minister Ank Bijleveld van Defensie (hier op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad) maakt op maandag 27 januari deel uit van een topzware CDA-delegatie in Zwolle. © ANP

CDA met topzware delegatie naar Zwolle voor discussie over de toekomst van Nederland

Het Christen-Democratisch Appèl  (CDA) is op maandagavond 27 januari met een topzware delegatie aanwezig in Zwolle. CDA-leden kunnen dan in discussie gaan met twee ministers (Ank Bijleveld van Defensie en Raymond Knops van Binnenlandse Zaken) en vier Kamerleden (Lenny Geluk, Anne Kuik, Maurits von Martels en Harry van der Molen).

De bijeenkomst vindt plaats in het Zone.college in Zwolle van 19.30 tot 21.30 uur en staat in het teken van van het landelijke discussiestuk ‘Zij aan Zij - Toekomstperspectief voor Nederland in 2030’. De uit IJsselmuiden afkomstige Bijleveld was eerder Commissaris van de Koning in Overijssel.

Hilde Palland

De aftrap van de avond betreft een lezing van Damiaan Denys (neurowetenschapper en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam). Hij vraagt zich af hoe het kan dat ‘we als land aangeven gelukkig te zijn’ terwijl er aan de andere kant een groot appel wordt gedaan op de geestelijke gezondheidszorg.

Daarna kunnen CDA-leden in discussie met de ministers en de volksvertegenwoordigers over het lijvige discussiestuk dat is samengesteld door de partij. De presentatie is in handen van een vijfde Kamerlid (Hilde Palland uit Kampen).

In samenwerking met indebuurt Zwolle