Gedeputeerde Eddy van Hijum.
Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Eddy van Hijum. © Frans Paalman

CDA-prominent Eddy van Hijum stapt uit Overijsselse politiek en haalt uit naar Den Haag: ‘Tekentafelpolitiek’

De landelijke overheid is te veel los gezongen van de regio en dat leidt tot onbegrip en wantrouwen, zoals in het stikstofdebat en bij de opvang van asielzoekers. Dat zegt de Overijsselse gedeputeerde en CDA-prominent Eddy van Hijum (50) in een interview met de Stentor, waarin hij zijn afscheid uit de provinciale politiek aankondigt.

27 reacties

 • Arend van Faassen

  4 maanden geleden
  Peter van Dijk, waarom zijn de cijfers van van den Berg onzin. Het is onzin als iets gesteld wordt zonder onderbouwing.
 • Peter van Dijk

  4 maanden geleden
  van den berg .De burgers zijn niet de dupe maar onze boeren . Wat een onzin ga onze boeren steunen man .
 • Klaas Berg

  4 maanden geleden
  Te erg voor woorden , deze meneer van hijum Populistische meneer die boeren koste wat het kost te vriend wil houden Boeren blijven verantwoordelijk voor 42 % van de stikstof En 70 % word uitgevoerd Burgers zijn de dupe
 • gerrit de Goeij

  4 maanden geleden
  Als we ons boerenverstand zouden gebruiken, waar @schouten naar refereert. Dan stoppen we nu direct met ons consumptie patroon van meer, meer, meer. De oude politiek heeft dat nagelaten, de nieuwe BBB wil nog meer, meer, meer. Wanneer zien we eindelijk het licht, dat deze weg doodloopt?
 • Jasper Bos

  4 maanden geleden
  Die gaat zo voor de populistische, maar onrealistische BBB. Nog even wat jaartjes goud geld verdienen aan de goedgelovigheid van die stemmers. Niet echt een goed christen, want rentmeesterschap zegt hem overduidelijk niks. Oh en @G. Schouten: linkse??? VVD???