Volledig scherm
Lijn 1 in Stadshagen slaat het station over. Dat moet veranderen, vindt het CDA. © CDA

CDA Zwolle wil bushalte bij station Stadshagen

Als het treinstation in Stadshagen straks definitief open gaat, moeten treinreizigers daar op buslijn 1 kunnen overstappen. De dichtstbijzijnde halte ligt nu op 400 meter van het station en dat is veel te ver, vindt het CDA in Zwolle. Het college moet met de provincie (die over het busvervoer gaat) in overleg, zegt de fractie.

De afgelopen weken ging station Stadshagen bij wijze van proef open en de hoop is dat het station eind dit jaar definitief in gebruik wordt genomen. Vanaf het station vertrekt tijdens de spits wel een bus die studenten naar Deltion vervoert maar de gewone lijnbus doet het station niet aan. 

Arjan Spaans van CDA Zwolle zegt in een persbericht: ‘Vorig jaar hebben we al een aantal keren aandacht gevraagd voor de aanpassing van buslijn 1 in Stadshagen. Natuurlijk waren we blij met de uitbreiding van de route maar er waren ook tegenvallers, waaronder het vervallen van de bushalte bij het Hoge Huijs. Daarnaast zorgt de nieuwe route er ook voor dat de bus niet meer langs station Stadshagen komt‘. 

Negatieve gevolgen

Dat de dichtstbijzijnde halte nu op zeker 400 meter van het station ligt zorgt er volgens het CDA voor dat inwoners die afhankelijk zijn van openbaar vervoer, gedwongen zijn om een alternatieve oplossing te bedenken of de rit uit moeten zitten tot aan station centrum. ‘Ook zorgt deze afstand ervoor dat diverse inwoners de bus als minder passend alternatief zullen zien voor de auto, met alle negatieve gevolgen van dien. Wethouder Dogger heeft in de tussentijd wel geprobeerd om de route nog aan te laten passen maar de Provincie Overijssel wil nu geen aanpassingen doen. Het enige dat is toegezegd, is dat er na februari volgend jaar geëvalueerd gaat worden.‘

In samenwerking met indebuurt Zwolle